Header Ads

SELENDİ’DE SEL SULARINA KAPILAN ÇOCUK HALA ARANIYOR !

Selendi'de Sel Felaketi-Rüzgar Çocuk Kayıp  Selendi Halkı, Emniyet Güçleri, sağlık ekipleri ve AFAD ın seferber olduğu arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Saat 17 sıralarında meydana gelen olayda Anne Dudu Özdemir ve abisi Efe Özdemir ile çay yatağından akmakta olan suyu izlemek için giden Rüzgar Kemal Özdemir sanayi deresi ile selendi çay yatağının birleştiği yerde yeni yapılan parkın içinden suyu izlerken, sanayi deresi tarafından gelen sel suları, anne ve oğulların bulunduğu toprak zemini oyması sonucunda toprak zemin birden çökmüştü. Anne Dudu Özdemir ve Efe Özdemir korkuluklara tutunarak kurtulmuştu.

 Gece boyu süren arama kurtarma çalışmaları halen yanıt vermedi. Dün gece kamuoyuna duyuruda bulunan Manisa Valiliği ; 

 “ İlimiz Selendi İlçesinde Meydana Gelen Sağanak Yağış Hakkında Açıklama
İlimiz Selendi ilçesinde bugün saat 16.30 sularında aniden yaşanan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağış, özellikle ilce merkezinde genel yaşamı etkilemiştir. Olayın öğrenilmesine müteakiben Manisa AFAD, UMKE, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma ekipleriyle derhal duruma müdahale edilmiş olup, çalışmalar halen devam etmektedir.
Yaşanan taşkın sırasında 2014 doğumlu Rüzgar Kemal Özdemir kaybolmuştur. Bu yüzden arama kurtarma çalışmalarına takviye amaçlı İzmir ilinden AFAD dalgıç ekibi de talep edilmiş olup, ekip ilçemize intikal etmek üzeredir.
Ayrıca 6 ev, 3 iş yeri ve 1 araçta hasar söz konusu olup ekiplerimizce gerekli müdahale yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur “ şeklinde paylaşımda bulundu. 

Video Haber ;




Hiç yorum yok

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.