Header Ads

17. Geleneksel Pınarlar Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı !

Manisa / Selendi / Pınarlar Mahallesinde 17. si düzenlenen geleneksel kiraz festivali bu yıl da her yıl olduğu gibi büyük bir coşkuyla kutlandı.

pınarlar kiraz festivali Sabahtan başlayan hazırlıklar akşama dek sürdü. Yemekler yapıldı, çevre düzenlemeleri ile Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları festival için gerekli olan ne varsa yapıldı. Festival için her şey hazırlandı, saat 18:00 da festivale start verildi. Kiraz sergileri açıldı en güzel , en kaliteli, organik kirazlar sergilerde yerlerini aldılar.

Festivale katılım oldukça fazlaydı ve hazırlanan gösteriler ve konser etkinlikleri ile halk doyasıya eğlendi.
Organik Kiraz

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Folklör Ekibinin gösterilerinin ardından gündüzden hazırlanmaya başlanan yemeklerin Mevlid-i Şerif ile ikramından sonra konserler 21:00 da başladı.

pınarlar kiraz festivali

 Ali Saruhan, Kadriye Saruhan ve İsmail Mersinli'nin vereceği konser için halk sabırla bekledi.
Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş yaptığı konuşmada Pınarlar Kiraz festivali 17 değil 27 değil 100 yıllar boyu devam ettirilmesi için elimizden geleni yapacağız diyerek konuşmasına devam eden başkan Pınarlara sözümüz var dedi. Ayrıca kiraz festivali kapsamında 35 üretici yarışmaya katıldı.

Kiraz Üreticileri Ödüllendirildi 

Selendi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün denetiminde düzenlenen yarışmada 35 üretici vardı ve ilk 10 a giren kiraz üreticileri yarım altın ile ödüllendirildi.

Ayrıca en iyi kiraz üreticisi Ali Çandarlı seçildi. 2. olarak seçilen isim ise Nazif Akbulut oldu. Sanatçıların piste çıkmasıyla eğlenceli türküler eşiliğinde halk festivalin tadını doyasıya yaşadı. Mersinli İsmail eğlenceli müziklerin ardından ağır türküler seslendirdi. Kadriye Saruhan Memleketimizin Selendi'nin türküsünü seslendirdi, festivale katılanlar kendilerini tutamadılar ve hep birlikte Selendi Oyunu oynadılar.

Pınarlar Kiraz Festivalinden Videolar Birazdan Yayında Olacak !
Varan Video 1 Ali Saruhan - Ne Mutlu Türküm Diyene ;


Varan Video 2 Festivalde Gımıldan Oyunu ;


Varan 3 Festivalde Kadriye Saruhanlı Rüzgarı ; 




Hiç yorum yok

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.