Header Ads

SELENDİ GÖNÜLLÜLERİNDEN "YOL BOYU LAVANTA" KAMPANYASI

"YOL BOYU LAVANTA" Kampanyasıyla yola çıkan Selendi Gönüllüleri, İzmir-Ankara yolu Selendi yol ayrımından İlçeye giden yol boyunca lavanta dikmeyi hedefliyorlar.
   
Yol Boyu Lavanta


 
Selendi Gönüllüleri isimli facebook grubunda başlatılan bu kampanya ile hedeflenen, Selendi'yi ilgi çekici hale getirmek, büyülü lavanta kokusu ve manzarası ile insanların dikkatini çekip yollarını değiştirtmek diyebiliriz. Bu da Selendi'mizi bilmeyenler için bir tanıtım Selendi'liler içinse huzur ve gurur olacaktır. Başlatılan bu kampanya ile birlikte lavanta fidanı almak ve dikimini bizzat kendimiz yapalım diyen Selendi'liler bağış için sıraya girdiler. Birlik ve beraberlik içerisinde aşılmayacak engel yoktur diyerek yola çıkanların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

 Kısa süre zarfında lavanta fidanı bağışı için seferber olan Selendi'liler konuyu üst makamlara taşıdılar. Kampanyada öncülük eden Prof. Dr. Şaban Gürcan yaptığı paylaşımda ; " Değerli Kaymakamımız Ali Yıldırım ile görüştüm "Yol Boyu Lavanta" kampanyamızı konuştum. Kaymakamımız bu kampanyamıza memnuniyetle destek olacağını, ücretsiz köklü fidan için Selendi Orman İşletme Şefimiz Sait Bey'i araştırma, üretme ve temin konularında görevlendireceğini belirtti. Bizleri destekleyeceğini ifade etti. Orman İşletme Şefimizle görüşmemizde o da kampanya konusunda çok heyecanlandı ve elinden gelen tüm çabayı göstereceğini, en geç bir kaç gün içinde kesin sonucu bize ileteceğini söyledi. Selendimizin sesini tüm Türkiye ye duyuracak ve herkese örnek olacak bu kampanyamız tüm Selendi'nin kenetlenmesiyle gerçekleşmeye çok az kaldı" ifadelerine yer verdi. 

 Selendi Gönüllülerinin bağışları ile yapılacak olan 16 km lik yol boyu lavanta için 25 Ocak 2021 tarihi itibari ile toplanan toplam miktar 39.000 TL civarına ulaştı.Organizasyon komitesi tarafından bağışlar kapandı, hesaba para yatırma sonlandırıldı ve Selendi liler önünde hiçbir engel kalmayan lavanta ekimini beklemeye başladılar. 

2 yorum:

  1. Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Selendi'nin zengin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek isteyenleri kendisine çekecek. Katkıda bulunanlara teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Selendi'yi daha iyi yerlerde görmek inanın bizim elimizde. Sürekli gelişime yönelik aktiviteler ayaklanmalar şart aksi halde olduğumuz yerde sayarız diye düşünüyorum. Ayrıca yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.