Header Ads

EGE'NİN GÖBEKLİTEPESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKMAYI BEKLİYOR !

Egenin Göbeklitepesi,Selendi'nin Terstepe Höyüğü Hakkında Bilinenler ;
  
  Geçtiğimiz günlerde Wikipediada gördüğümüz Selendi ilçe merkezinde bulunan Terstepe Höyüğü'nün bulunduğu kısımda Kalkolitik, Erken Tunç Çağı'na, Roma dönemine ve de  Orta Tunç Çağı'na ait eserler (çanak,çömlek,seramik parçaları) bulunmuştur. 18 Hektarlık alana sahip olan Terstepe Höyüğü Luvi topluluğu tarafından iskan görmüştür. 
 
 Arzava federasyonuna bağlı krallıklardan birinin merkezi olan höyük, Hitit yazıtlarında adı geçen ve gediz havzasında bulunan yüksek ihtimal ve bulguların da yönlendirmesi ile Seha Nehri Ülkesi olduğunu göstermektedir. Milattan Önce 1320 yılında Hitit kralı II. Murşili, Arzava federasyonunu Selendi çay yatağında bozguna uğratmış, savaş sonucu 62.000 kişi esir alınmıştır. Seha Nehri Ülkesi kayıp krallık olarak biliniyor. İşte bu kayıp krallık Selendi'de bulunan Terstepe Höyüğü nün olduğunu gösteriyor. Ve bu Arzava ile Hitit krallığı arasında yapılan savaşta ilk kez biyolojik silah kullanılıyor. Tularemi denilen ilaç küçükbaş hayvanlara (Koyun-Kuzu-Keçi vb. ) enjekte edilip düşmana gönderiliyor. 

 Peki bu Terstepe Höyüğü Selendi'nin Neresinde ? 
 
Selendi-Kula eski yoluna giderken, eski tekel depolarını ( şimdiki tekstil fabrikalarını) geçince sol tarafta kalıyor. Güncel fotoğraflarını aşağıdan inceleyebilirsiniz. 
 

Terstepe Höyüğü Selendi

Terstepe Höyüğü Selendi

Hiç yorum yok

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.